top of page

איך מפרסמות/ים עדות?

אין מדרג ואין תחרות. אין סיפור קטן או סיפור גדול. כל סיפור על הטרדה או תקיפה חשוב ל"אחת מתוך אחת". אתן/ם מוזמנות/ים לשתף במה שקרה לכן/ם ולדעת שאנחנו מאמינות לכן/ם, מזדהות אתכן/ם ושותפות לכאב ולקושי שלכן/ם. מה שקרה לך קרה לכולנו ובשביל זה אנחנו כאן - לשתף, להעביר את האשמה לתוקפים האשמים ולשנות את המציאות של חיינו. לתשומת לבכן/ם - לוקח לנו זמן לפרסם עדויות. אנו מעדכנות ברגע שאנו מפרסמות.

פרסום עדות בשם פרטי או בדוי
יש ערך רב לכל סיפור ולכל עדות. גם עדות שכתובה בשם פרטי בלבד או בשם בדוי היא עדות חשובה שמקדמת את המטרות של כולנו. אל תוותרי על פרסום עדות בשל כך.
 
איזה ערך יש לפרסום עדות בשם בדוי?
ערך רב. כל עדות נוספת שמתווספת למאגר העדויות של "אחת מתוך אחת" מראה ומנכיחה את המציאות העגומה. כל אחת מאיתנו מוטרדת או מותקפת במהלך חייה ובדרך כלל הרבה יותר מאשר פעם אחת. כל עדות נוספת מראה שמה שקרה לך לא קרה באשמתך. שאת לא לבד ושהאישי הוא הפוליטי. זו לא התמודדות אישית עם משהו שקרה לך, זה קולקטיבי. חברתי. וצריך לטפל בזה גם בכלים חברתיים ופוליטיים. 
 
איך מפרסמות/ים עדות בשם פרטי או בשם בדוי?
  1. המומלץ ביותר הוא לכתוב לנו את העדות לתיבת ההודעות של הפייסבוק של "אחת מתוך אחת". רק אם חשוב לך שגם אנחנו לא נדע מי את - כתבי לנו ל-gmail שלנו. (אנא ראי חוק חובת הדיווח החל עלינו)
     
  2. אנא כתבי/כתוב לנו באיזה שם תרצי/ה שנפרסם את העדות שלך
לתשומת לבכן/ם: אנא אל תשלחו את העדות גם ל-gmail וגם לתיבת ההודעות בדף הפייסבוק כדי שלא נפרסם את העדות שלכן/ם פעמיים בטעות.
 
פרסום עדות שקרתה למישהי/ו אחר/ת
אנו מקפידות שמי שמפרסמת עדות תהיה אך ורק מי שחוותה אותה ולא מי שהיה או הייתה נוכחת. אנו לא רוצות שחלילה מישהי שהוטרדה או הותקפה ואיננה מעוניינת לחשוב על זה, לדבר על זה או לחשוף את זה, תמצא את עדותה מסופרת מיד שניה בעמוד שלנו. לכן, אנו מפרסמות רק עדות של מי שחוותה בעצמה את ההטרדה או התקיפה.
 
 
 
פרסום עדות על ידי נערים וגברים
"אחת מתוך אחת" הוא מיזם נשי אך אנו מעודדות גם גברים ונערים לפרסם עדויות על הטרדות ותקיפות מיניות שהם חוו. חשוב לנו לציין שאנו מודעות לכך שילדים, נערים וגברים מותקפים בכמות הרבה יותר גדולה ממה שהחברה מכירה ויודעת. הסטטיסטיקה מדברת על אחד מתוך שישה שמוטרד או מותקף מינית במהלך חייו. בדרך כלל על ידי גבר. 
חובת דיווח לרווחה או למשטרה על ילדות ונערות נפגעות
על פי החוק במדינת ישראל אנו מחויבות לדווח על ילדות ונערות מתחת לגיל 18 שנפגעות בזמן הווה על ידי מישהו קרוב. אם הפגיעה התרחשה בעבר אנו לא מחויבות בדיווח, אבל אם מישהי נפגעת כעת חשוב לנו להדגיש שאנו מחויבות בדיווח לרווחה או למשטרה. אם את נערה ואת רוצה לכתוב לנו עדות בעילום שם את יכולה לשלוח לנו מייל ממייל חסוי שלך, כלומר ממייל שלא מזוהה כמייל שם שם מלא שלך, ל-gmail שלנו.  
עוד על חובת הדיווח באתר מרכזי הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית.
 
 
פרסום תגובה לעדות או מחשבות בעקבות עדות
כרגע עמוד הפייסבוק של "אחת מתוך אחת" מרכז רק עדויות של מוטרדות/ים ונפגעות/ים. 
מחשבות ורעיונות קצרים שאתן/ם רוצות/ים לחלוק איתנו ללא פרסום, ניתן לשלוח ל-gmail שלנו או לתיבת ההודעות בפייסבוק של "אחת מתוך אחת". 
מחשבות ומאמרים ארוכים יותר ניתן לשלוח 
ל-gmail שלנו וחלק מהם נשמח לפרסם כאן באתר.
פרסום עדות בשם מלא
אנחנו מעודדות נשים שרוצות ומרגישות בשלות לכך לפרסם את סיפורן ועדותן בשמן האמיתי והמלא ובכך להעביר את האשמה למי שמגיע לו להרגיש אשם - למטריד או לתוקף. 
 
איזה ערך יש לפרסום עדות בשם מלא?
התרגלנו לראות בעיתונים ובטלוויזיה נשים מסוקרות על הטרדות ותקיפות מיניות כשהן מפוקסלות, מושחרות ומעוותות קול, כדי שלא יזהו אותן.

הפסקנו לשאול את עצמנו - למה זה ככה? למה הנשים צריכות להסתתר ולהתחבא? למה הן לא מרגישות בטוחות לקום ולומר - הוטרדתי והותקפתי? למה הן מתביישות?
 
אנחנו ב"אחת מתוך אחת" מאמינות שככל שיהיו יותר נשים שיקומו ויגידו שמי שלומית הברון ואני הוטרדתי והותקפתי מינית. שמי גל שרגיל ואני הוטרדתי והותקפתי מינית - כך תשתנה המציאות. גם נרגיש פחות אשמות. גם נגרום לתוקפים שלנו להתבייש ולהסתתר, גם נאפשר לנערות ולנשים אחרות להתחזק ולראות ש"זה" קורה לכולן ולא רק להן. גם נאלץ את התקשורת להסתכל לנו בעיניים - לשים אותנו במרכז התמונה ולהתייחס למה שאנחנו אומרות ולא לתת במה (כמעט אוטומטית כיום) לתוקף ולסדרת ה"טענות" שלו. 
 
מי לא צריכה לפרסם עדות בשם מלא?
מי שמהססת ולא בטוחה שהיא רוצה להיחשף בשמה. מי שיודעת שהיא לא רוצה. מי שלא מרגישה מוכנה לכך מבחינה נפשית. מי שחוששת מהמטריד או התוקף שלה. מי שלא רוצה או לא מוכנה עדין להתמודד עם ההשלכות של החשיפה.
 
אנחנו ממליצות לנערות מתחת לגיל 18 להיחשף בשמן רק אם יש להן מקומות תמיכה שהן יכולות להיעזר בהם לאחר פרסום העדות - אימא, חברה, מדריכה, מורה שאפשר לדבר איתה ולקבל ממנה תמיכה רגשית ונפשית.
 
איך מפרסמות/ים עדות בשם מלא?
  1. אפשר לכתוב את העדות בעמוד הפייסבוק שלך ולעשות אלינו קישור (רצוי לשלוח לנו גם את הקישור ב-gmail או בתיבת ההודעות של "אחת מתוך אחת" בפייסבוק, כדי שנוכל גם אנחנו לשתף את הקישור ולהפיץ אותו לקהל שלנו.
     
  2. אפשר לכתוב את העדות ישירות על קיר הפייסבוק של "אחת מתוך אחת". נשמח אם תוכל/י ליידע אותנו שכתבת באמצעות מייל, כדי שנוכל להפיץ את עדותך.
     
  3. המומלץ ביותר הוא לכתוב לנו את העדות בצירוף שמך המלא לתיבת ההודעות של הפייסבוק של "אחת מתוך אחת". 

 

bottom of page